Modell för Individanpassad Systematisk Uppföljning (MISU) syftar till att ge större kunskap om och förståelse för en individs hälsa och mående. Genom att på ett strukturerat sätt identifiera, regelbundet registrera och analysera hälsovariabler kan vi få kunskap och insikter som är svåra att nå på annat sätt. MISU kan användas av individer själva eller av personal och anhöriga kopplat till en individ. MISU riktar sig främst till personer som av olika anledningar själva har svårt att förstå och tolka sitt mående, men modellen kan användas av alla som vill få ökad insikt och kunskap om sin hälsa.
Introduktion till MISU
Är du intresserad av att läsa mer om MISU eller vill sprida information om modellen i organisationen kan du ladda ner ett översiktligt introduktionsdokument.
1. MISU-introduktion.pdf
Uppföljningsområden och variabelval
MISU innebär kontinuerlig och systematisk registrering av hälsovariabler inom några personligt utvalda uppföljningsområden. Urvalet är unikt för varje individ. Som stödmaterial vid identifiering av uppföljningsområden kan med fördel 2a. Uppföljningsområden och variabelval.pdf och 2b. Tankestöd för arbetsgrupper.xlsx användas. Utformning av skala och definition av variabeln sker normalt sett i samråd med Misu Labs för att registreringarna ska ge den information som efterfrågas.
Samtycke
Används MISU av exempelvis en arbetsgrupp kring en individ rekommenderar vi att individen och i förekommande fall god man informeras om att modellen används. Vissa kommuner vill inhämta muntligt eller skriftligt samtycke från individ eller god man.
3. Samtyckesblankett.pdf